cropped kilkis

Υποβολή Αίτησης-Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2024

Γράφτηκε από τον/την Κέρος Ιωάννης. Posted in Εξετάσεις

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2024 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από Τετάρτη 29-11-2023 ως και Παρασκευή 15-12-2023 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Ο υποψήφιος (μαθητής ή απόφοιτος) μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια  θα συμπληρώνει την Αίτηση - Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας  https://www.minedu.gov.gr, στον σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος). Επίσης, αποστέλλονται ήδη στα Λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης.

Για τους υποψηφίους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση εκδίδεται  εγκύκλιος σχετικά με τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβληθούν.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας https://www.minedu.gov.gr/news/57171-29-11-23-ypovoli-aitisis-dilosis-gia-symmetoxi-stis-panelladikes-eksetaseis-ton-gel-i-epal-etous-2024.

Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2023

Γράφτηκε από τον/την Κέρος Ιωάννης. Posted in Εξετάσεις

2023

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2023 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από Τρίτη 29-11-2022 ως και Δευτέρα 12-12-2022 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ενημέρωση σχετικά με συμπληρωματικές προκηρύξεις διαγωνισμών για την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών

Γράφτηκε από τον/την Κέρος Ιωάννης. Posted in Εξετάσεις

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) δημοσιεύτηκε το με αριθμό πρωτ. 78124/2022 έγγραφο του  με Θέμα «Ενημέρωση σχετικά με συμπληρωματικές προκηρύξεις διαγωνισμών για την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και στις Στρατιωτικές Σχολές, με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, όσον αφορά τον αριθμό εισακτέων.» το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

Εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων έτους 2022 - Εξεταστικά κέντρα μουσικών μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη και Γνώση»

Γράφτηκε από τον/την Κέρος Ιωάννης. Posted in Εξετάσεις

Ανακοινώνονται τα δελτία τύπου  και  οι σχετικές υπουργικές  αποφάσεις ορισμού 

  • με τα Εξεταστικά Κέντρα και κατανομή υποψηφίων  των Ειδικών Μαθημάτων Φ. 251 / 68632 /Α5/07-06-2022 (ΑΔΑ: 6ΟΟΕ46ΜΤΛΗ-ΒΨΒ )
  • τα εξεταστικά κέντρα και η κατανομή υποψηφίων των Μουσικών Μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» Φ.251/ 69917 /A5/ 07-06-2022 (ΑΔΑ: ΩΣΛΤ46ΜΤΛΗ-2ΞΣ)

Διευκρινίζουμε και επισημαίνουμε στους υποψηφίους ότι:

α) Στις εξετάσεις του κάθε ειδικού μαθήματος δικαιούνται να λάβουν μέρος ΜΟΝΟ όσοι έχουν ήδη δηλώσει το συγκεκριμένο ειδικό μάθημα

β) Ως ώρα έναρξης ορίζεται η 8:30 π.μ. για όλα τα ειδικά μαθήματα εκτός των Αγγλικών για το οποίο ορίζεται η 10:00 π.μ. και του Έλεγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων για το οποίο ορίζεται η 16:30 μ.μ.

γ) Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8:00 π.μ. για όλα τα ειδικά μαθήματα εκτός:  των Αγγλικών, για το οποίο πρέπει να προσέρχονται έως τις 9:30 π.μ. και του Έλεγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, για το οποίο πρέπει να προσέρχονται έως τις 16:00 μ.μ..

δ) για το μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες εξετάζονται σε εξεταστικά κέντρα τα οποία εδρεύουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ε) για το μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» δεν υπάρχει διαφοροποίηση στον ορισμό εξεταστικών κέντρων μεταξύ των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και των υπολοίπων υποψηφίων.

Για το  Ειδικό μάθημα Αγγλικά , Εξεταστικό Κέντρο για τους υποψήφιους - υποψήφιες  σχολικών μονάδων αρμοδιότητας ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς , έχει οριστεί το διδακτήριο του 2ου Πειραματικού ΓΕ.Λ. Κιλκίς , αρ. πρωτ. απόφασης Διευθυντή 2018/12-05-2022 (ΑΔΑ: 69Π646ΜΤΛΗ-ΣΙΥ)

 Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Συνημμένα:  

Ορισμός Ε.Κ. Ειδικών Μαθημάτων

Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων Μουσικά Μαθήματα

Δελτίο Τύπου ΕΚ Ειδικών Μαθημάτων

Δελτίο Τύπου ΕΚ Μουσικών Μαθημάτων

Εξεταστικά Kέντρα Eιδικών Mαθημάτων

Εξεταστικά Kέντρα Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία και Μουσική Αντίληψη και Γνώση

 

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 278 guests και κανένα μέλος